Her kommer min første skoledag…….. og litt av andre

Hei, sorry emoinnlegget igår..

Jeg kan fortelle litt hvordan min første skoledag var:

Først kom jeg til skolen ca 7, så sto jeg i kø 10 min på kontoret for å hente timeplanen min. Når jeg kom først i køen fikk jeg beskjed om å gå til auditoriet, det visste jeg jo selvfølgelig ikke hvor var siden jeg aldri hadde vært der. Så vi (Debbie/vmor var med) spurte en av de ansatte der og han var kjempehyggelig og fulgte meg dit. Så satt jeg i auditoriet og da følte jeg at dette kanskje skulle bra, siden det hadde gått så bra til da.

Jeg satt i auditoriet i 3 timer og 20 min. Det startet med at det var rundt 100 elever der. Så ble flere og flere ropt opp og fikk gå. Til slutt var det rundt 20 igjen. Da delte de i to grupper, de som hadde det og de som hadde det (vet ikke hva det var) og da ble ikke jeg og to andre gutter ropt opp. Så sa de noen om at da sliter vi, det er jo hyggelig til å si til en fersk utvekslingsstudent som aldri har vært på den skolen før og bare hørt dårlige ting om den og fortsatt ikke er så god i språket… Så ble jeg ropt opp sammen med 3 andre. Da tenkte jeg «ENDELIG». Det var etter 3 timer og litt over 20 min.

Så viste det seg at vi bare ble flyttet til et annet rom med mange pcer, som vi selvfølgelig ikke fikk bruke da. Der satt jeg i litt over 1 time.. Så hentet en dame meg, tok meg med på kontoret sitt, ganske upersonlig for hun lukket ikke døren eller noe. Så spurte hun om navnet mitt, skrev det på en lapp og ga den til meg og sa jeg skulle følge den idag (det var en random timeplan). Så sa hun awesome til at jeg var fra Norge. Så ringte de en klasse og spurte om noen kunne komme å vise meg rundt.

Etter 5 min kom den jenta som var junior og veldig hyggelig. Hun tok med seg meg og en annen jente og viste hvor vi hadde alle klassene våre. Så viste hun oss til siste period (time) og sa hade og gikk til sin klasse. Så gikk vi inn der, det var visst kjemi. Læreren var det rareste skapningen jeg har sett. Hun hadde rart hår, hodeform, smil (det var creepy) og hun tok opp hånden hver gang vi skulle være stille. Freak.

Etter det var det lunch.. Da kjente jeg jo ingen, så jeg tenkte jeg like så godt kunne gå på kontoret og spørre om jeg kunne få timeplanen min siden jeg bare skulle følge den andre idag. Der sto jeg i kø 20 min, for å få vite at jeg må følge den imorgen også og at de ville rope meg opp på høytaleren når jeg kunne komme å få den. Da satt jeg meg litt diskré på en av stolene på «venterommet» og spiste noen oreo’s som Debbie hadde vært så snill og sendt med meg. Etter hvert når lunchen var ferdig og alle dro hjem (har lunch i siste time, litt bortkastet synes jeg…) gikk jeg på biblioteket en tur.. Tenkte jeg kunne henge der før volleyball tryouts som startet 2:30. Da var klokken ca 1:45. Så gikk jeg inn og holdt på å slå meg ned ved en pc, når jeg så kjemilæreren jeg hadde hatt, da løp jeg ut igjen, haha. Så gikk jeg helt på enden av bygget som er ytterst og satt meg i trappen der, loner i noen minutter.

Til slutt ville jeg egentlig bare hjem, men ville være med på try outs for hører de fleste får venner gjennom sport. Så jeg gikk mot gymsalen og der var allerede noen av jentene. Jeg spurte om det var try outs og sånn, så snakket litt med de. Så sa de jeg kunne være med å bare spille litt før treningen, men jeg måtte skifte, så jeg måtte gå rundt på skolen for å finne en do. Fant en do, fikk skiftet, og kom meg tilbake rett før det startet. Noen av jentene snakket med meg, en av de spesielt var veldig hyggelig og ville kaste/slå/whatever man gjør i volleyball med meg. Og resten gikk helt greit. Noe veldig bra og resten greit. Treneren spurte meg hvertfall på slutten av treningen om jeg ville komme tilbake å fortsette try outs imorgen (altså idag) og det takket jeg selvfølgelig ja til. (Når jeg kom hjem og sa det til familien min sa de at det er veldig bra her i USA, nesten som når man blir tatt inn på andreintervju når man søker etter jobb). Så det var jo en fin slutt på en forferdelig dag da.

Den natten sovnet jeg ett og måtte stå opp halv seks, ganske trøtt idag for å si det sånn…. Jeg la meg mye tidligere assa, la meg ti eller noe! Legger meg skikkelig tidlig her!

Idag, 2. skoledag, var jeg med en som nettopp har flyttet hit fra en annen stat, Connecticut. Vi hadde egentlig ikke så mye å si så det var kind og awkward. Og i skolegåren er det nesten ikke noe vits i å si noe uansett, for det er så mange personer der at man nesten ikke hører seg selv engang..

Når hun dro, fant jeg meg et lonersted og skypet med Madelen og Frida, beste niesene i verden! Og Frida har forresten BURSDAG I DAG (eller ikke i Norge da, men hun har det fortsatt her), så STEM på henne som en bursdagsgave en dag forsent: http://www.seher.no/874959/artikkel/#/bidrag/d/1730560/

Det var dødsvarmt idag, så midt i samtalen brøt det og iphonen min låste seg fordi det var for varmt for den.. Da hadde jeg ikke noe å gjøre så gikk på do og skiftet og dro på volleyballpractise. EN ting jeg ikke har sagt, jeg liker VIRKELIG IKKE de offentlige doene her i USA, det er alltid minst en cm åpning på hver side av doen, så alle utenfor kan se inn! Jeg tok handikapp doen da, da er ikke doen foran døren, så jeg kunne skifte uten at alle så inn. Det var egentlig ingen der uansett siden alle hadde sluttet.

Var kul og topp bilde av åpningen i dodøren.. Det er større enn det ser ut som, pluss at det er på andre siden av døren også.

Etter volleyballtreningen hentet de norske jeg snakket om meg og jeg var litt med dem. Vi dro på butikken for å kjøpe fruktbrus. Det var selvfølgelig glassflasker og vi hadde ikke brusåpner, så smart som jeg er, satt jeg den i en handlevogn for å åpne den, men så satt den fast! Så jeg dro skikkelig i den, og da spratt korken av, og heldig som jeg er, så sprutet halve brusen ut i ansiktet mitt, t-skjorten min, håret mitt, og ØYNENE mine. Det svidde en del for å si det sånn, men jeg klarte ikke stoppe å le for det så så komisk ut. Jeg ble helt seig, så deilig å dusje når jeg kom hjem. Nå er øyet mitt rødt. Fint. Men det var gøy da.

DETTE ble ett LANGT innlegg og jeg kan se at jeg er kjempedårlig i norsk gramatikk! Jeg skrev til og med grammatikk feil også.. Uff.

Fin utsikt da.  Fant Jarlsberg på butikken! Søte damen bak disken skjærte av det rød så jeg kunne få det, siden hun synes det var så kult jeg var fra Norge. Hoho.

Reklamer

Single Post Navigation

One thought on “Her kommer min første skoledag…….. og litt av andre

  1. Så bra Lisa 🙂
    Men du, har de ikke garderober på denne gigantiske skolen?
    Må være litt kjedelig for deg å skifte på do hele tiden 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: